lørdag 9. april 2011

April møte.......


 På quiltelagsmøtet sist onsdag hadde vi besøk av en inspirerende Tone Storhaug. Tone har arvet mange "skatter" i form av gamle tekstiler.  De gamle broderiene hun har brukt i de tre quiltene hun viste oss, er tatt fra arbeider som var slitt og hadde flekker. Hun har også brukt "prøvelapper" som familiemedlemmer laget da de gikk på skolen.  Altså ting som ikke kunne bli brukt slik som de var. Hun fortalte at hun begynte med å samle sammen de bitene hun ville ha med,  og deretter ble de nensomt satt sammen med nye stoffer. Hun har brukt monogrammer fra putevar, håndklær og nattkjoler. Hun har også brukt gamle blonder og pyntet quiltene med gamle hjemmelagede knapper. Bakstykkene er også laget av gamle stoffer, blandt annet  en melsekk som hun hadde funnet som innerste trekk på en gammel pute. Quiltene er håndquiltet.   Hun innrømmet at hun har vanskelig for å kvitte seg med gamle tekstiler, men liker å bruke dem på denne måten. Tone er flink til å formidle og jeg tror det var mange som følte inspirasjon til kanskje å  prøve og gjøre noe lignende selv!!                

Som vanlig er Show and tell en viktig post på programmet i Tåsen quiltelag. Det blir vist masse fine arbeider hver gang. Her kommer det noen!!

 Astrid med sin heklede kurv, ble overbevist av oss andre at den  også kan brukes som hatt!?
                                En fin løper!!
                  Hyggelige katter.....
 En ufo som var ferdigstilt, på helt riktig årstid!!
                 Små vakre flettearbeider....
Annes bidrag til "Suppe på en spiker",  Norsk quilteforbunds konkurannse i forbindelse med årsmøtet.

Denne gangen hadde styret valgt å sette bordene på en annen måte enn vanlig og det fungerte fint. Vi hadde også besøk av flere gjester og noen av dem valgte å melde seg inn i laget vårt!!
Nå håper jeg at dere følger med på bloggen, fordi det snart vil bli avstemming på de quiltene som skal bli postkort i forbindelse med jubileet i 2012!!
                                                                      Hilsen AnneKari:-)

                                    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar